Facts

Fact file Mitsubishi Outlander PHEV 2017 - The New Motion

Handige uitleg over verschillende laadmogelijkheden

VIDEO: Outlander PHEV opladen, hoe werkt dat?

De Mitsubishi Outlander PHEV is met ruim 25.000 verkochte exemplaren veruit de bestverkochte plug-in hybride van Nederland. Je ziet er dan ook regelmatig één bij een laadpaal. Maar weet jij hoe dat opladen precies werkt, welke verschillende manier er zijn en waarop je moet letten? We duiken er nog een keer in.

Fact file

Nederland voor groot deel verantwoordelijk

Mijlpaal: meer dan half miljoen EV’s in Europa

De verkoop van (semi-)elektrische voertuigen lijkt zich in een stroomversnelling te bevinden. Na jaren van ups en downs gaat het nu ineens hard met de aanschaf van volledig elektrische auto's en plug-in hybrides. Als de verkoop in dit tempo blijven groeien, is Europa straks China voorbij als grootste EV-markt in de wereld, blijft uit cijfers van de European Federation for Transport and Environment.

Fact file

"Mannen minder geïnteresseerd in producten met ‘groen’ imago"

Elektrische auto’s vooral iets voor vrouwen?

Er wordt al tientallen jaren onderzoek gedaan naar milieuvervuiling op basis van geslacht. En vrijwel alle onderzoekers zeggen hetzelfde: vrouwen zijn milieuvriendelijker, groener, zuiniger, you name it. Beter dan de mannen dus. Dat zou betekenen dat vrouwen zich vaker aangetrokken voelen door een elektrische auto. Maar is dat ook zo?

Fact file mitsubishi-ex

Op weg naar een CO2-reductie van 80 tot 95% in 2050

Waarom elektrische auto’s essentieel zijn in bestrijding klimaatverandering

Elektrische auto's zijn onmisbaar om de afgesproken klimaatdoelstellingen te halen. Dat stellen onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT), nadat TNO en RVO dezelfde geluiden lieten horen. Maar waarom dan?

Fact file mitsubishi-50-jaar-elektrisch

Terugblik op decennialang elektrisch rijden: de Minica EV

Mitsubishi Motors: sinds 1966 ervaring met elektrische aandrijving

Wist jij dat Mitsubishi Motors als eerste fabrikant ter wereld een 100% elektrische auto in serieproductie nam? En dat de Outlander PHEV ’s werelds eerste plug-in hybride SUV én de bestverkochte stekkerauto van Nederland is? Dat is geen toeval, maar het resultaat van decennialang onderzoek. Mitsubishi Motors startte in 1966 al met de ontwikkeling van elektrische voertuigen.