Innovation

Video lithium Chili

Li-ion batterijen niet meer weg te denken uit elektrische auto's

Automerken omarmen lithium-ion accu, maar waarom?

Mitsubishi Motors ontwikkelde in de jaren zestig al een elektrische auto met loodaccu’s. In de jaren negentig werd volop geëxperimenteerd met accu's van nikkel-cadmium en nikkel-metaalhydride en uiteindelijk kreeg 's werelds eerste in serie geproduceerde elektrische auto in 2009 (Mitsubishi i-MiEV) een lithium-ion batterij.

Battery

Gebouwd door Mitsubishi Corporation en Eneco

Grootste batterij in Europa in de maak!

Mitsubishi Corporation en Eneco bouwen in Duitsland onder de naam EnspireME de grootste batterij van Europa. Met de batterij kunnen zij reservecapaciteit aan het Europese elektriciteitsnet leveren. Ook onderzoeken beide bedrijven de mogelijkheden om de overproductie van lokale windstroom op te slaan.

Graviky Labs - AIR-INK

Graviky Labs geeft tweede leven aan uitlaatgassen (VIDEO)

Inkt maken van uitlaatgassen? Dit bedrijf doet het!

Ondanks een toenemend aantal plug-in hybrides en volledig elektrische auto’s, zoals van Mitsubishi Motors, vormt luchtverontreiniging door oudere voertuigen wereldwijd nog altijd een groot probleem. Maar wat als je uitlaatgassen een tweede leven kunt geven? Een interessante vraag met een interessant antwoord.

E-Parade 2017 - Foto: Facebook.com/DriessenAutogroep

E-Parade levert nieuw wereldrecord op

Langste optocht elektrische auto’s ooit!

Op zondag 26 maart 2017 organiseerde de Rotary Club Eindhoven Eeckaerde een E-Parade met als doel het wereldrecord voor de langste stoet 100 procent elektrisch aangedreven voertuigen te verbeteren. Of dat gelukt is? Absoluut!

Fact file

Alle voor- en nadelen meegenomen in uitgebreide analyse

7 redenen waarom rijden op zonne- en windenergie een goede keuze is

Er zijn allerlei manieren om elektriciteit op te wekken voor onze stroombehoeften. Elke manier heeft z'n voor- en nadelen, maar als we verschillende energiebronnen afzetten tegen de belangrijkste factoren, lijken zonne- en windenergie de beste opties. Dat blijkt uit een uitgebreide analyse van cleantechnica.