Natuurlijk kun je deze tips ook na kerst nog gebruiken!
10 tips om pieken te besparen rondom het kerstdiner
Je weet al hoe je kunt besparen in december en hoe je kerst groener maakt. Na het lezen van dit artikel weet je ook hoe je het kerstdiner duurzamer maakt. Natuurlijk kun je deze tips ook na kerst nog gebruiken.
- Haal ingevroren eten ruim op tijd uit de vriezer. Ontdooi het niet in de magnetron, want die verbruikt veel energie.
- Kijk ook naar de temperatuur van de koelkast, misschien kan deze wel een graadje hoger zodat je minder energie verbruikt?
- Zet tijdens het koken de afzuigkap alleen op de hoogste stand als de ingrediƫnten de pan in gaan. Op dat moment komen de meeste geuren vrij. Daarna kan de afzuigkap gerust weer een standje lager.
- Een kleinere pan wordt sneller warm. Gebruik daarom geen grotere pan dan nodig is.
- Doe tijdens het koken een deksel op de pan. Zo ontsnapt de warmte niet en is het eten sneller klaar.
- Zet niet meer water op dan nodig voor bijvoorbeeld pasta of aardappels. Het is zonde om te veel water aan de kook te brengen.
- Maak je vis klaar? Check dan eerst de viswijzer om te zien hoe duurzaam deze is. Kijk zeker even naar de OmegaBaars, dan weet je zeker dat je goed zit.
- Klaar met koken? Trek de stekkers uit keukenapparaten als ze niet in gebruik zijn.
- Gebruik de vaatwasser alleen als hij helemaal vol staat.
- Eten over? Laat het eten eerst afkoelen voordat je het in de koelkast zet, anders kost het veel energie om te koelen.
Fijne feestdagen en bon appetit!