Gebakken zeewier smaakt net als echte bacon
Eindelijk kunnen je vegetarische vrienden ook van bacon genieten
Wie houdt er nou niet van bacon? Je hebt zelfs mensen die er helemaal in doorslaan en gebruiken het bijvoorbeeld als parfum of dragen het als sieraad. Nu kunnen ook vegetariërs genieten van bacon, of in elk geval van de smaak – en het is nog duurzaam ook.
Vegetarische bacon is een superfood
Onderzoekers van de Oregon State University hebben een nieuwe soort zeewier ontwikkeld dat nét als bacon smaakt als je het bakt. Bovendien zit deze ‘schijn-bacon’ boordevol proteïne, het is een echte superfood.
Alleen zeewater en zonlicht
‘Dulse’, zoals het zeewier heet, heeft heel weinig nodig; alleen zeewater en zonlicht. Dus geen grote boerderijen en veel voedsel. De stank is ook aanzienlijk minder. Verbouwen kan gewoon in zee, dus het kost ook geen extra land.
De vegetarische bacon groeit daarnaast bijzonder snel. De Oregon State University heeft op dit moment twee grote tanks staan die tot wel 14 kg dulse per week produceren. Ter vergelijking: een varken geeft ongeveer 10 kg bacon. Volgens de United Nations Food and Agriculture Organisation zijn veebedrijven verantwoordelijk voor 14,5 procent van alle CO2-emissies. Een duurzaam alternatief voor vlees kan dus een groot verschil maken!
Zou jij wel eens Dulse willen proberen of houd je het bij echte bacon?