Over ons

We staan aan de rand van een nieuw tijdperk op het gebied van voertuigmobiliteit. Auto's die elektrisch aangedreven rijden, met elkaar en de bestuurder communiceren en geheel autonoom tussen het verkeer razen, zijn straks niet meer weg te denken. De techniek ontwikkelt zich sneller dan ooit. De rol van de auto verandert. Communicatie verandert. Connectiviteit speelt een sleutelrol. De infrastructuur beweegt mee. Het zijn interessante tijden, want er gebeurt ontzettend veel op het gebied van mobiliteit, duurzaamheid en connectiviteit. ClearTechnology.nl houdt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

ClearTechnology.nl is een initiatief van Mitsubishi Motor Sales Nederland. De Japanse autofabrikant investeert al vele jaren in de ontwikkeling van duurzame mobiliteit, tastbaar gemaakt met de innovatieve Mitsubishi i-MiEV – ’s werelds eerste in serie geproduceerde, 100% elektrische auto – en de Mitsubishi Outlander PHEV – de bestverkochte plug-in hybride ter wereld.

Tevens is de Outlander PHEV al sinds de introductie in 2013 geschikt om te laden én ontladen (bi-directioneel laden), zodat de batterij van de auto kan worden ingezet als energiebuffer. Mitsubishi Motors vervult daarmee een voortrekkersrol op het gebied van Vehicle-to-Grid-techniek, wat wordt gezien als een belangrijke innovatie voor de toekomst.Logo Alliantie Renault Nissan Mitsubishi

Alliance 2022

Mitsubishi Motors maakt sinds 2016 officieel deel uit van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi: ‘s werelds grootste alliantie in de autobranche, waartoe ook Dacia, Alpine, Infiniti, Datsun, AvtoVaz en Renault Samsung Motors behoren. Met een beoogde jaarafzet van 14 miljoen voertuigen in 2022 behoort het tot de grootste automobielconcerns ter wereld.

Er staat de komende jaren heel wat te gebeuren. Zo worden tot 2022 maar liefst twaalf volledig elektrisch aangedreven modellen gelanceerd. Dat niet alleen: tegen 2022 moet op één acculading een actieradius van minimaal 600 km haalbaar zijn. Ook moet de batterij in 15 minuten voor ten minste 230 km rijbereik kunnen worden bijgeladen, zo is te lezen in het gepresenteerde toekomstplan Alliance 2022.

Alliance 2022 richt zich ook nadrukkelijk op de ontwikkeling van autonome voertuigsystemen. Tussen nu en 2022 worden maar liefst veertig modellen gelanceerd met verschillende niveaus van autonome rijtechnologie, tot volledige autonomie. Tevens is de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi vastberaden om aanbieder te worden van allerlei nieuwe, innovatieve mobiliteitsdiensten, waaronder taxidiensten met zelfrijdende voertuigen.

De strategische koerswijziging van Mitsubishi Motors Corporation (MMC) wordt vertaald door de Mitsubishi e-EVOLUTION Concept. Dit studiemodel vertegenwoordigt de nieuwe merkstrategie van MMC op het gebied van aandrijftechniek, design en ‘connected’ mobiliteitsdiensten.

2017 Mitsubishi e-Evolution Concept

Ook interessant
Video: elektrisch wagenpark in Nederland groeit stevig door
Mitsubishi Outlander PHEV winter
Met je Mitsubishi op wintersport: waar moet je op letten?
Auto-onderdelen uit houtpulp
Auto-onderdelen uit houtpulp sterker en lichter dan staal
Van 4G naar 5G: wat zijn de voordelen in de auto?
Parkeergarage station Driebergen-Zeist
Eerste energieneutrale parkeergarage van Nederland geopend
Mitsubishi Space Star 2017
Amerikaans onderzoek: “Mitsubishi Space Star CO2-vriendelijker dan een Tesla”