Mitsubishi Outlander PHEV 2017 - The New Motion

Handige uitleg over verschillende laadmogelijkheden

VIDEO: Outlander PHEV opladen, hoe werkt dat?

09 februari 2017 Drive

De Mitsubishi Outlander PHEV is met ruim 25.000 verkochte exemplaren veruit de bestverkochte plug-in hybride van Nederland. Je ziet er dan ook regelmatig één bij een laadpaal. Maar weet jij hoe dat opladen precies werkt, welke verschillende manier er zijn en waarop je moet letten? We duiken er nog een keer in.

Even de feiten op een rij

De Mitsubishi Outlander PHEV is voorzien van twee aansluitingen en wordt standaard geleverd met twee oplaadkabels voor verschillende oplaadmogelijkheden.

De ene kabel is aan één uiteinde voorzien van de bekende Schuko-stekker die in een normaal stopcontact past (230V/10A). Aan het andere uiteinde zit een zogeheten Mennekes-stekker die in de linker aansluiting van de auto past. De kabel is waterdicht en heeft een aardlekbeveiliging. De ingebouwde CCID-box voorkomt overbelasting. Via deze oplaadmethode bedraagt de laadtijd van een lege batterij ongeveer 5 uur. Er wordt echter wel geadviseerd hiervoor een aparte groep te gebruiken. De laadkosten bedragen circa € 2,30, uitgaande van € 0,23 per kWh.

De tweede kabel is aan beide uiteinden voorzien van een Mennekes-kabel. Deze is bedoeld voor het laden via oplaadpunten (230V/16A) op straat of in een parkeergarage. In dit geval bedraagt de oplaadtijd ongeveer 3 uur en ook hier kost de elektriciteit ongeveer € 2,30.

De Mitsubishi Outlander PHEV is de enige plug-in hybride die geschikt is voor snelladen. Bij een snellaadstation, die meestal op strategische locaties langs snelwegen te vinden zijn, kan de batterij in circa 25 minuten tot 80% worden opgeladen. Super handig dus. De stekker is overigens aanzienlijk groter dan een Mennekes en past in de rechter aansluiting van de Outlander PHEV.

Snelladen is wel iets duurder, namelijk € 0,79 per kWh zonder snellaadabonnement. Exploiteurs van snellaadstations bieden ook lagere prijzen per kWh in combinatie met een abonnement.

Kijk hieronder hoe het laden in zijn werking gaat en waarop je moet letten.

15% bijtelling

Wist jij dat voor zakelijke rijders nog een beperkt aantal van de Mitsubishi Outlander PHEV (nieuwste 2017-versie) beschikbaar is met slechts 15% bijtelling? Ook bij aanschaf in 2017 kunnen bestuurders nog profiteren dit aantrekkelijke tarief gedurende maximaal 60 maanden. Kijk hier voor meer informatie.

Ook interessant
Video lithium Chili
Automerken omarmen lithium-ion accu, maar waarom?
Battery
Grootste batterij in Europa in de maak!
Oplaaddiensten in Nederland en Duitsland worden gecombineerd
Forse groei in werkgelegenheid door opkomst elektrisch rijden
Mitsubishi Remote Control app
3 redenen waarom de Mitsubishi Remote Control-app super handig is
extra-laadpalen-regio-amsterdam
Verdubbeling aantal laadpalen in regio Amsterdam