Zonder belemmeringen opladen met je vertrouwde laadpas

Oplaaddiensten in Nederland en Duitsland worden gecombineerd

02 februari 2017 DriveInnovation

Overal in Europa wordt elektrisch rijden gestimuleerd, maar het is lang niet vanzelfsprekend dat een Nederlandse laadpas probleemloos in het buitenland gebruikt kan worden. Niet heel handig natuurlijk en dus wordt op Nederlands initiatief gewerkt aan één internationaal ICT-systeem voor de oplaadpalen.

Om het opladen van (semi-)elektrische auto’s in het buitenland eenvoudiger te maken, zijn nu eerst de bedrijven e-Violin en E-Clearing.net ingeschakeld om de Nederlandse en Duitse oplaaddiensten met elkaar te laten communiceren.

De samenwerking tussen deze bedrijven werd vastgelegd tijdens de Energieconferentie in het Duitse plaatsje Neuss, onder de rook van Düsseldorf. Het doel van deze conferentie is om de samenwerking tussen Nederland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen een impuls te geven op het gebied van energie en economie.

‘Net als een pinpas’

Een gezamenlijk ICT-systeem voor oplaaddiensten in Nederland en Duitsland is een perfect voorbeeld van grensoverschrijdende samenwerking. Hiermee kunnen Nederlandse EV-rijders in Duitsland bij 12.000 laadpunten terecht. Het is te vergelijken met geld pinnen, waarbij de pashouder van een bepaalde bank ook bij de pinautomaten van andere banken terecht kan.

Miljoen EV’s in Europa

In Europa rijden inmiddels meer dan een miljoen (semi-)elektrische auto’s rond. En dat is goed nieuws, want elektrische mobiliteit wordt in algemene zin beschouwd als een essentieel middel om de luchtkwaliteit te verbeteren. Maar om verdere groei mogelijk te maken, is een goede oplaadinfrastructuur onmisbaar, óók in onze buurlanden.

Wist jij dat je kunt snelladen voor de prijs van groene stroom? En dat je ook ’s nachts zonne-energie kunt ‘tanken’?

Ook interessant
Outlander PHEV opladen
Nederland tweede EV-land ter wereld
Mitsubishi Outlander PHEV city charging
Explosieve groei elektrische auto’s in Randstad op komst
Hoogspannigsnet
Nederlands elektriciteitsnet klaar voor EV-storm
Snellaadstation Mitsubishi
Laden in het buitenland: handig om te weten
Openbare laadpaal Mitsubishi
Benchmark elektrisch rijden 2017: hoe scoort jouw gemeente?
Mitsubishi Outlander PHEV 2017 - The New Motion
VIDEO: Outlander PHEV opladen, hoe werkt dat?