Drive

Fact file Mitsubishi Outlander PHEV EV Priority button

Plug-in hybride SUV kan ook 100% elektrisch rijden

Zo werkt de EV Priority-functie van de Mitsubishi Outlander PHEV

De nieuwste Mitsubishi Outlander PHEV die begin 2017 in Nederland geïntroduceerd werd, heeft niet alleen een rijkere uitrusting en een nieuw infotainmentsysteem. Er is ook een EV Priority-functie toegevoegd, die ervoor zorgt dat je 100% elektrisch rijdt en geen enkel druppel brandstof verbruikt.

Fact file Snellaadstation Mitsubishi

Aantal laadpalen sinds vorige zomervakantie fors toegenomen

Laden in het buitenland: handig om te weten

Je kunt in Europa al jarenlang vrijwel overal probleemloos pinnen met je Nederlandse bankpas, maar dat geldt niet voor het opladen van een elektrische auto met een Nederlandse laadpas. Gelukkig komt daar steeds meer verandering in. Maar er zijn ook andere zaken die goed zijn om te weten als je met een (PH)EV op vakantie gaat.

Fact file

Let op als je met de auto op vakantie gaat

E10 benzine: wat is het en kun je het zomaar tanken?

Ga je deze zomer met de auto richting Duitsland, België of Frankrijk? Let dan op. In Duitsland zijn de laatste jaren veel tankstations overgestapt op E10-benzine ter vervanging van Euro 95. In Frankrijk en België is E10 zelfs verplicht en kun je Euro 95 vrijwel nergens meer krijgen. Het gaat hier echter om een benzinesoort die niet voor elke auto geschikt is.

2017 Mitsubishi Outlander PHEV Fleet politie Oekraine

Oekraïense politie kiest voor Outlander PHEV

Mitsubishi Motors levert grootste vloot plug-in hybrides ooit

De Mitsubishi Outlander PHEV is de bestverkochte plug-in hybride ter wereld en dat is niet voor niets. Want waar elders vind je zo'n ruime, luxe en stoere plug-in hybride in SUV-formaat, met beproefde Super All-Wheel Control technologie voor een vanafprijs onder de 40.000 euro? Steeds meer overheden die hun wagenpark willen vergroenen, kiezen dan ook voor Mitsubishi Motors. Zo ook de Nationale Politie van Oekraïne, die maar liefst 635 gloednieuwe exemplaren van de Outlander PHEV in ontvangst nam: de grootste vloot plug-in hybrides die ooit is afgeleverd!

Fact file

Stroom tijdelijk opslaan in de auto om later weer te benutten

De toekomst van elektrisch rijden: mijn auto is een batterij

Steeds meer huishoudens wekken hun eigen energie op met zonnepanelen. Maar slechts 17% van die groene stroom wordt daadwerkelijk gebruikt en de rest teruggeleverd aan het energienet, blijkt uit onderzoek van energieleverancier Engie. Het zou dus ideaal zijn als je overtollig opgewekte stroom kunt opslaan in een batterij om later te gebruiken, toch? En hoe ideaal zou het zijn als jouw eigen (semi-)elektrische auto als opslagbatterij fungeert? Bij Mitsubishi Motors is dat mogelijk.