Drive

Video lithium Chili

Li-ion batterijen niet meer weg te denken uit elektrische auto's

Automerken omarmen lithium-ion accu, maar waarom?

Mitsubishi Motors ontwikkelde in de jaren zestig al een elektrische auto met loodaccu’s. In de jaren negentig werd volop geëxperimenteerd met accu's van nikkel-cadmium en nikkel-metaalhydride en uiteindelijk kreeg 's werelds eerste in serie geproduceerde elektrische auto in 2009 (Mitsubishi i-MiEV) een lithium-ion batterij.

Graviky Labs - AIR-INK

Graviky Labs geeft tweede leven aan uitlaatgassen (VIDEO)

Inkt maken van uitlaatgassen? Dit bedrijf doet het!

Ondanks een toenemend aantal plug-in hybrides en volledig elektrische auto’s, zoals van Mitsubishi Motors, vormt luchtverontreiniging door oudere voertuigen wereldwijd nog altijd een groot probleem. Maar wat als je uitlaatgassen een tweede leven kunt geven? Een interessante vraag met een interessant antwoord.

E-Parade 2017 - Foto: Facebook.com/DriessenAutogroep

E-Parade levert nieuw wereldrecord op

Langste optocht elektrische auto’s ooit!

Op zondag 26 maart 2017 organiseerde de Rotary Club Eindhoven Eeckaerde een E-Parade met als doel het wereldrecord voor de langste stoet 100 procent elektrisch aangedreven voertuigen te verbeteren. Of dat gelukt is? Absoluut!

Mitsubishi-GT-PHEV_Concept

"Prijs zakt onder 100 dollar per kWh in 2020"

Infographic: zo snel daalt de accuprijs

De voorspellingen over de toekomst van elektrisch rijden zijn de afgelopen jaren meermaals bijgesteld. Een belangrijke reden hiervoor is de accuprijs die aanzienlijk sneller daalt dan gedacht. Als het zo doorgaat, betalen we in 2020 'slechts' 100 dollar per kWh.

Mitsubishi i-MiEV 2017

Doe mee met de E-parade op zondag 26 maart 2017

Wereldrecordpoging langste stoet EV’s: ben jij al opgeladen?

Zondag 26 maart a.s. wordt een bijzondere dag op het gebied van elektrische mobiliteit. Dan wordt een poging gedaan om het wereldrecord van de langste stoet volledig elektrisch aangedreven voertuigen te verbeteren. De organisatie van de zogeheten "E-parade" streeft naar een rij van ten minste 600 EV's.